Gazononderhoud

Is het gras groener aan de overkant? Dan is de kans groot dat je buurman professionele hulp inschakelt voor het onderhoud van zijn gazon.


Een gazon onderhouden, het lijkt een koud kunstje. Wil je grasperken zonder mos, kale plekken of onkruid, neem je best een professional zoals T’Jampens in de arm. We zorgen voor een perfecte afwatering, net niet waterpas perceel en een ideale bodemstructuur. En uiteraard ook een stralend gezond gazon!

T’Jampens helpt je met…

gras zaaien

Een gazon aanleggen doe je best van de eerste keer goed. We helpen je van bij het voorbereiden van de bodem tot de nazorg van je nieuwe gazon.

gras verticuteren

Je gras professioneel laten verticuteren door T’Jampens zorgt voor een langdurige gevoed, goed ademende en perfect gedraineerd gazon.

grasmatten plaatsen

Grasmatten combineren een strak eindresultaat en een natuurlijke aanblik van je gazon zonder naden en open plekken. De basis voor een speel- of siergazon waar je het ganse jaar door van geniet.

meststoffen strooien

Net als alle planten, heeft ook gras licht, water, lucht en extra voeding nodig. Door het regelmatig te bemesten, zorgen we voor een gazon in topvorm. Dag in, dag uit.

sproei-installaties plaatsen

Een gezond gazon vraagt om de juiste hoeveelheid water. Wij plaatsen sproei-installaties in nieuwe en bestaande tuinen.

Gras zaaien of grasmatten?

Grasmatten of graszoden zijn dunne uitgesneden stukken van een nieuw gazon. Ze bestaan uit een laag gras, dichte wortels en aarde. Ze kunnen makkelijk worden opgerold en vervoerd. Grasmatten hebben verschillende voordelen:

  • Ze zijn gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden,
  • Je kan ze in principe het hele jaar door plaatsen,
  • Eens de matten zijn geplaatst, geniet ja van een frisgroen gazon,
  • Ze zijn vrij van onkruid en mos.

Gras zaaien is een stuk goedkoper dan graszoden. Het nadeel is dat je enkele weken moet wachten voor je resultaat ziet. Bovendien zaai je best enkel in het voorjaar of najaar.

Zowel bij graszaad als grasmatten kan je kiezen tussen siergazon of speelgazon. Het is ook steeds nodig om de bodem voor te bereiden en nadien het gras nazorg te geven.

We geven je graag het nodige advies zodat je de keuze maakt die best bij je droomtuin past, waar je elke dag van geniet.

Een gemakkelijk te onderhouden gazon, start bij een professionele aanpak.

Een gazon om trots op te zijn

Een perfect gazon vraagt om regelmatig onderhoud. Door het te beluchten, en het voldoende water en voeding te geven, blijft je gazon stralend groen. Het lijkt een makkelijke klus maar niks is minder waar. T’Jampens helpt je je gazon mooi en gezond te houden. Zo blijft je gras een fantastische plek om op te spelen, lopen en zelfs sporten.